Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Igor Wijnker: “Ik geniet nog steeds na van de boekpresentatie.”

Igor Wijnker: “Ik geniet nog steeds na van de boekpresentatie.”

| On 28, dec 2017

Halverwege november werd Rock City van Igor Wijnker gepresenteerd in Vera, de club waar Wijnker zelf als vrijwilliger werkt en die een grote rol speelt in zijn boek over de Groningse muziekscene. Wijnker was al eens eerder bij ons te gast om de crowdfunding voor het boek toe te lichten en sinds die uitzending volgde hij langere tijd muzikanten als Joost Dijkema, Bert Hadders, Lou Leeuw en Dope D.O.D.

Amanda Brouwers sprak met Wijnker over de verhalen van muziekstad Groningen. Nieuwsgierig naar het moment dat Wijnker doorslaat? Er is namelijk een band die wel eens het beste zou kunnen zijn wat de Nederlandse popmuziek het afgelopen jaar had kunnen overkomen. Waarom Wijnker Groningen als een compacte versie van Amsterdam ziet hoor je ook in het onderstaande interview.

 

 

Rock City is verkrijgbaar bij elke goede boekhandel, direct via de uitgever en bij de schrijver zelf. Tijdens de uitzending las Igor Wijnker ook een column voor over de inkomsten van popmuzikanten. Die kunt u hier beluisteren.