Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

J.B. van der Wal (Dool): “De directheid wordt wel gewaardeerd.”

J.B. van der Wal (Dool): “De directheid wordt wel gewaardeerd.”
Jelte Posthumus

JB van der Wal woont in Groningen, komt uit Zwaagwesteinde, Friesland, en is naar eigen zeggen ‘niet op zijn bekje gevallen’. Toen hij met een flinke kater op auditie ging, bleek de Rotterdamse band Dool voor hem een warm bad. ‘De directheid wordt wel gewaardeerd’, zegt JB over de band. In februari 2017 verscheen het debuut van de band (Here Now, There Then), toen nog zonder JB. Ondertussen heeft de band diverse club- en festivalshows gedaan en volgende week speelt de band op Noorderslag. 

Een maand na het uitkomen van de plaat vonden ze een nieuwe bassist in J.B. van der Wal (Aborted en Herder). Glasnost sprak hem afgelopen maandag over de ontwikkelingen van de band en zijn plek daarbinnen. Luister het gesprek hier terug: