Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S07E07 | 22-01-18

Glasnost S07E07 | 22-01-18
Anne Jan Toonstra

In deze aflevering voert Anne Jan Toonstra een gesprek met Prof. Dr. Marjo Buitelaar. Vorige week sprak ze haar oratie uit voor de nieuwe leerstoel Hedendaagse Islam aan de faculteit Godgeleerdheid van de RUG. We hebben het over haar antropologische Islam-onderzoek naar geloofsbeleving van moslims en de bijdrage die ze in haar nieuwe functie hoopt bij te leveren aan het verhitte maatschappelijke en politieke Islam-debat. Verder schuift schaakgrootmeester Sipke Ernst aan om te praten over het Tata Steel Schaaktournooi dat deze week neerstrijkt in Groningen en waar de grootste namen van de schaakwereld vertegenwoordigd zullen zijn. Filmprogrammeur Henk Klein Wassink is in de studio om te vertellen over het festivalprogramma van IFFR in Groningen. Muziek is er van zanger/gitarist Lex Koopman, en Yke Kramer komt langs met een column over het gasdebat met dé oplossing van het doormodderende aardbevingsschade vraagstuk.