Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Henk Klein Wassink: “Zo nu en dan moet je het publiek uitdagen, maar het hoeft niet allemaal ingewikkeld.”

Henk Klein Wassink: “Zo nu en dan moet je het publiek uitdagen, maar het hoeft niet allemaal ingewikkeld.”
Anne Jan Toonstra

Ook dit jaar is er weer een Groninger dependance van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), met een ruime selectie van films uit het aanbod van het Rotterdamse moederfestival. De Groninger editie vindt plaats van woensdag 31 januari t/m zondag 4 februari in het Groninger Forum, en Henk Klein Wassink is de man die het programma van IFFRiG samenstelt. Sinds zijn jongste jaren is hij filmfanaat, en al 20 jaar film en festivalprogrammering heeft hij erop zitten. Dé aangewezen man dus om ons door het programmaboekje en het blokkenschema te struinen. Hoe is het festival opgebouwd? Wat voor films zijn er te zien? En heeft hij nog persoonlijke tips? Luister het gesprek hieronder terug!