Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S07E08 | 29-01-18 Poëziespecial

Glasnost S07E08 | 29-01-18 Poëziespecial

| On 30, jan 2018

Tijdens de Poëziemarathon, die tijdens de Poëzieweek, plaatsvindt worden in en om Groningen talloze optredens georganiseerd. Bij Glasnost konden we niet achterblijven en stond de hele uitzending in het teken van poëzie. Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra spraken met Jan-Willem Dijk over zijn recentste publicatie in Hollands Maandblad. Jan Glas, bij wie Dijk afstudeerde, kwam langs om te vertellen over zijn tweede Nederlandstalige bundel Het waaide er.

Annegreet Bos en Myron Hamming zijn sinds verleden jaar lid van de Dichtclub in de Kroeg van Klaas. Beiden droegen voor en spraken over de invloed van de Dichtclub op hun werk. Bart Slijper schreef goed ontvangen biografieën van J.C. Bloem en Willem Kloos. Momenteel werkt hij aan een biografie van Martinus Nijhoff. Hoe hij zich onderdompelt in het werk van die dichters kwam uitgebreid aan de orde. RUG Huisdichter Rachel Raetzer organiseert vanavond de Science Slam en kwam toelichten hoe je als dichter schrijft over wetenschappelijk onderzoek. Tot slot keken we met Jirke Poetijn vooruit naar de uitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd.

00:30 Jan-Willem Dijk
07:00 Jan Glas
16:30 Dichtclub: Myron Hamming en Annegreet Bos
24:50 Bart Slijper
35:50 Rachel Raetzer
40:45 Jirke Poetijn

Foto Jan Glas: Nienke Maat