Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Rachel Raetzer: “De eerste Science Slam was een eyeopener.”

Rachel Raetzer: “De eerste Science Slam was een eyeopener.”

| On 30, jan 2018

Kindergeneeskunde en ethiek, weginfrastructuur, de interactie tussen sluipwesp en fruitvlieg en spintronics. Het zijn enkele onderwerpen die vanavond tijdens de Science Slam in een gedicht worden gevangen. Vorig jaar sloot Esmé van den Boom met dit evenement haar jaar als RUG huisdichter af.

Vanavond presenteren Esmé en de huidige RUG Huisdichter Rachel Raetzer de tweede editie van de Science Slam, waarin wetenschapper en dichter samen een gedicht schrijven en voordragen. Jelte Posthumus en Anne jan Toonstra spraken met Rachel over het samenwerken, kill your darlings, wetenschap als inspiratiebron en poëzie over de universiteit. Rachel soot af met het gedicht Klokkijken.

 

De Science Slam begint om 20.30 uur in de Usva aan de Munnekeholm 10. Verleden jaar maakten we een reportage van de Science Slam.

Foto: Reyer Boxem