Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Jan Glas: “Als ik een tijd niet vorm kan geven, dan word ik daar heel verdrietig van.”

Jan Glas: “Als ik een tijd niet vorm kan geven, dan word ik daar heel verdrietig van.”
Anne Jan Toonstra

“Het waaide er”. Zo heet de tweede Nederlandstalige bundel van dichter Jan Glas die hij afgelopen november presenteerde. Eerder werd hij bekend met zijn Groningstalige werk, was hij lid van de Dichtclub en trad op bij Poetry International, Dichters in de Prinsentuin, De Nacht van de Poëzie en vele andere festivals. We spraken met Jan over zijn voortdurende drang tot maken, het verschil tussen het schrijven van Groningstalige en Nederlandse poëzie en het belang van onbegrijpelijkheid in een gedicht. En natuurlijk droeg hij voor. Luister het gesprek hieronder terug!

foto Jan Glas: Nienke Maat