Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 23, 2024

Scroll to top

Top

Café Glasnost #1 – De Stand Van De Universiteit

Café Glasnost #1 – De Stand Van De Universiteit
Jelte Posthumus

We zijn blij te kunnen melden dat op donderdagavond 15 februari de eerste editie van Café Glasnost zal plaatsvinden in Brouwerij Martinus te Groningen. Een maandelijkse talkshow die wordt opgenomen voor de radio en de maandag erop wordt uitgezonden op OOGradio op het tijdstip van Glasnost, tussen 20:00 en 21:00 uur.

De eerste editie zal volledig in het teken staan van de actuele discussie over de stand van de universiteit. Als gasten verwelkomen we onder meer prof. dr. Klaas van Berkel die huidige universiteit in een historische context zal plaatsen. Student Meike Robaard, universitair docent dr. Pieter Boele en docent/promovendus Gerard Ritsema van Eck zijn te gast om vanuit hun perspectief te praten over onder meer de volle collegezalen, de werkdruk, de verengelsing en de kwaliteit van het onderwijs aan de RuG. Het programma wordt afgesloten met discussie tussen twee studentenfracties van de universiteitsraad, vertegenwoordigd door Willem Noordink van DAG en Zeger Glas van SOG.  

De avond wordt compleet gemaakt met live-muziek van De Durk, poëzie van Esmé van den Boom en een column van Jeroen Anneveldt.

De talkshow wordt opgenomen en zal later ook op de radio te beluisteren zijn. Je kunt laten weten dat je er bij bent! Doe dat hier.

Café Glasnost – De Stand Van De Universiteit / 20:00 – 21:30 uur / Brouwerij Martinus / Kostersgang 32-34 Groningen / inloop vanaf 19:30 uur / toegang gratis