Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Annegreet Bos: “Bij de Dichtclub doet iedereen z’n eigen ding.”

Annegreet Bos: “Bij de Dichtclub doet iedereen z’n eigen ding.”

| On 06, feb 2018

Eind januari verscheen Welkom bij de club! Het beste van de Dichtclub 2017. Het is alweer de veertiende bloemlezing die van het Groningse collectief is verschenen. De Dichtclub begon in 2003 in Café Marleen en verhuisde na sluiting van dat café met oprichtster Marleen Vermooten mee naar de Kroeg van Klaas.

Tientallen dichters waren kortere of langere tijd lid van de club die nog steeds elke eerste woensdag van de maand optreedt. Elke dichter krijgt vijf minuten en moet minimaal één nieuw gedicht ten gehore brengen. Jelte Nieuwenhuis en Anne Jan Toonstra spraken met de nieuwe dichtclubleden Myron Hamming en Annegreet Bos. We spraken ze over de verschillen tussen spoken word en poëzie en de druk om iets nieuws te maken. Beiden droegen natuurlijk ook eigen werk voor.

 

 

Woensdag 7 februari is er weer een editie van de Dichtclub. De avond begint om 20.30 uur in de Kroeg van Klaas (Oosterweg 26). De bundel Welkom bij de club! is er voor € 9,- verkrijgbaar.

Foto Myron Hamming: Nienke Maat.