Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Bart Slijper: “Je weet niet half hoe monomaan biografen zijn.”

Bart Slijper: “Je weet niet half hoe monomaan biografen zijn.”
Jelte Posthumus

Vorige week maandag was haast vanzelfsprekend dat Bart Slijper aanwezig was tijdens onze poëziespecial. Bart promoveerde op Van alle dingen los, het leven van J.C. Bloem, schreef daarna een biografie over Willem Kloos, In dit gevreesd gemis en het boek Hemelbestormers, over de tachtigers waar Kloos deel van uitmaakte. Nu werkt hij aan een biografie over Martinus Nijhoff die in 2022 het licht zal zien. Anne Jan en Jelte spraken hem over zijn werk. Tijdens het interview was Annegreet Bos zo aardig om een gedicht van Nijhoff voor te dragen.

Luister het gesprek hier terug: