Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S07E08 | 05-02-18

Glasnost S07E08 | 05-02-18

| On 07, feb 2018

Deze aflevering spraken Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumus met Ineke Noordhoff over haar boek Schaduwkust, vier generaties hertekenen de rand van de Waddenzee. In deze verhalende documentaire beschrijft ze vier generaties van de boerenfamilie Sijpkens en hoe de Groningse boeren aan de kust hun landbouwgrond uitbreidden door beetje bij beetje de Waddenzee in te polderen. Dat klinkt heel Nederlands, maar Groningen was hierin uniek. Livemuziek was er van Oes. 12 februari verschijnt haar debuut EP Loyaal en de presentatie is op 22 februari in Simplon.

We belden met Fabian Franciscus over zijn voorstelling Vlafeest die hij  9 februari in de Usva speelt en over zijn autisme gaat. Fleur van der Bij was in januari bij ons te gast en kwam deze keer langs voor een column over hoe taal het stigma van geestesziektes in stand houdt. De uitzending werd afgesloten met twee winnaars van de Groninger Filmprijzen. Antonia Rehnen kreeg de prijs in de categorie fictiefilm voor haar Memories wrapped in paper planes en Anton van der Linden won in de categorie videoclip met Glass Creature van Chubeats. Wat betekent zo’n prijs en zijn ze alweer met nieuwe dingen bezig? 

01:40 actua: Fabian Franciscus
05:00 Oes – Foto’s
10:30 Ineke Noordhoff
24:40 Oes – Samen Single
32:15 Fleur van der Bij
38:15 Oes – Nooit Genoeg
42:30 Beste Groninger Film: Antonia Rehnen Anton van der Linden

Op de foto: Fleur van der Bij en Ineke Noordhoff (Nienke Maat)