Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Fleur van der Bij: “Taal houdt stigma geestesziektes in stand.”

Fleur van der Bij: “Taal houdt stigma geestesziektes in stand.”

| On 11, feb 2018

Volgens Fleur van der Bij houdt taal het stigma over geestesziektes in stand. Haar debuut De Nijl in mij gaat onder meer over haar geestesziekte en al schrijvende was ze eraan gewend geraakt het erover te hebben. Dat ze weer meedoet in de maatschappij is echter niet de regel, maar de uitzondering. Aandacht voor medisch herstel is er volop, maar niet voor persoonlijk herstel. Met taal creëren we een werkelijkheid waarin mensen hun ziekte zijn. Je ziekte zijn is iets heel anders dan een ziekte hebben. Luister hieronder naar haar column van maandag 5 februari.

 

 

Sinds 12 januari is De Nijl in mij van Fleur van der Bij verkrijgbaar bij boekhandel en uitgever. Naar aanleiding van haar debuut was ze al eens bij ons te gast.

Foto: Nienke Maat.