Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Café Glasnost #2: Een Brave Nieuwe Wereld

Café Glasnost #2: Een Brave Nieuwe Wereld
Nienke Maat

Op donderdagavond 15 maart stellen we in de tweede editie van live talkshow Café Glasnost de vraag ‘Leven we in een nieuwe brave wereld?’.

Met het weigeren en verwijderen van kunstwerken lijkt het alsof de kunstwereld in de greep is geraakt van burgerlijke correctheid. Mankeert er iets aan een cultuur die zichzelf niet toestaat geshockeerd of misschien zelfs seksueel opgewonden te raken door kunst?

We zoeken in de tweede editie van Café Glasnost uit hoe de discussie in elkaar steekt. Waar komt deze censuur vandaan en is die nieuw? Moet kunst behagen, toegankelijk zijn voor iedereen, of mag die schuren en mensen doen weglopen? Is de discussie genre-overstijgend? Sterker nog: is die misschien een symptoom van deze tijd? Moeten de luiken weer open? Zo ja, hoe dan?

Te gast zijn onder meer filosoof Thijs Lijster, cultuurhistoricus en Büch-biograaf Eva Rovers, kunstenaar Harma, filmjournalist Karin Wolfs, conservator bij het Groninger Museum Sue-an van der Zijpp, maker/muzikant Douwe Dijkstra, dichter Richard Nobbe en kunstenaar, illustrator, grafisch ontwerper, animator èn muzikant Anne Caesar van Wieren.

Een rijkgevulde avond met inhoudelijke gesprekken, scherp debat, muziek, columns en poëzie.

Presentatie: Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumus.

De talkshow is open voor publiek. Kom langs!

Inloop: vanaf 19:00u
Tijd 20:00 – 21:30u
Toegang gratis

Het gehele programma wordt opgenomen en zal de maandag erop uitgezonden worden op OOG-radio. Ook zullen de gesprekken online verschijnen, op de website van Glasnost, www.glasnostici.nl.

Publiek wordt vriendelijk verzocht om uiterlijk 19:50u aanwezig te zijn op de bovenste verdieping van Brouwerij Martinus aan de Kostersgang 32-34 te Groningen.

afbeelding van Harma Heikens