Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort: “We zijn gehecht geraakt aan schrijven in het natuurdagboek.”

Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort: “We zijn gehecht geraakt aan schrijven in het natuurdagboek.”
Nina
  • On 14/03/2018

Het thema van de Boekenweek (10 t/m 18 maart) is ‘Natuur’, de hoogste tijd dus voor wat Noordelijk literair natuurgeweld en dat doen we met “De Onsterfelijke Nachtegalen” van Aaldrik Pot en Barbara de Beaufort.

 

Het werk is een natuurdagboek, een bundeling van de briefwisseling waarin zij de natuurwaarnemingen op de Groningse klein (Barbara) en het Drentse zand (Aaldrik) aan elkaar beschrijven. Dit alles onder het mom van: ‘Een natuurliefhebber hoeft nooit ver te reizen om iets te kunnen waarnemen. Ook rondom het eigen huis kun je jezelf al verwonderen over alles wat vliegt, loopt en groeit.’ “De Onsterfelijke Nachtegalen” verscheen op 8 februari bij Uitgeverij de Kleine Uil.

Luister hier het interview met Aaldrik Pot:

 

Barbara de Beaufort zat ten tijde van de uitzending op Schiermonnikoog, maar droeg bij wijze van column een stuk voor uit een recente briefwisseling. Na het verschijnen van het boek gingen ze namelijk rustig verder met schrijven, het is immers veel te leuk!

Luister hier de column: