Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 25, 2024

Scroll to top

Top

Reportage: Beste Groninger Boek 2018

Reportage: Beste Groninger Boek 2018

| On 15, mrt 2018

Zondag 11 maart werden de prijzen voor het Beste Groninger Boek uitgereikt. Nhung Dam won met haar roman Duizend vaders in de categorie ‘fictie’ en Karin Sitalsing kreeg de prijs in de categorie ‘non-fictie’ voor haar boek Boeroes – een familiegeschiedenis van witte Surinamers. Jelte Posthumus presenteerde de prijsuitreiking en na afloop interviewde hij juryvoorzitter Wilma Mansveld en beide winnaars. Nhung Dam kwam toen net binnenstormen.

 

Beide winnaars waren al eens bij ons te gast. Duizend vaders speelt in het afgelegen dorp Beiahêm waar het elfjarig meisje Nhung en haar moeder proberen te overleven nadat de vader is vertrokken. Anne Jan Toonstra sprak met Nhung Dam over het fictionaliseren van haar ouders, de betekenis van kunst voor de hoofdpersoon en het spel tussen fictie en realiteit.

Karin Sitalsing stamt af van de Boeroes: Nederlandse kolonisten die in 1845 arriveerden in Suriname. Anne Jan Toonstra sprak met haar over Boeroes – een familiegeschiedenis van witte Surinamers.

Meer informatie over de prijsuitreiking en het juryrapport is te lezen op de website van de Stichting Literaire Activiteiten Groningen.

Foto: Henk Veenstra.