Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S07E11 | 02-04-18

Glasnost S07E11 | 02-04-18

| On 03, apr 2018

Joost Oomen en Ellen Deckwitz studeerden en woonden in Groningen, maar inmiddels vertoeven beiden in Amsterdam. Hun opvolgers staan gelukkig al klaar. Afgelopen jaar Ellen Deckwitz gastschrijver aan de RUG en volgden zo’n vijftien studenten college bij haar. Boudewijn de Bont en Roxanne Huls kwamen vertellen over Veel Warms, hybride pennevruchten, de bundel waarmee de studenten het vak afsloten. In de uitzending droegen ze voor en vertelden ze over hybride teksten, ambities en de colleges van Ellen Deckwitz. Joost Oomen spraken we over de Wintertuinsessie Het kind van Kanye die op 13 april in Groningen zal plaatsvinden. In de sessie wordt onderzocht in hoeverre het Noorden invloed heeft op het werk van auteurs als Nyk de Vries en Jan Glas.

Yke Kramer schreef voor ons een column over Giorgio Morandi (1890-1964). Diens werk wordt nu geëxposeerd in Museum Belvédère. Morandi schilderde objecten vaak meerdere keren, maar dan in andere samenstellingen. Die samenhang deed Kramer denken aan een setje familiefoto’s, maar het gaat Morandi om de manier van kijken. Een andere expositie die je kan bekijken is Voortdurend verzet van het Oorlogs- en verzetscentrum Groningen. Coördinator Anna van der Molen vertelde ons hoe de expositie lijnen trekt van verleden naar heden. In Voortdurend verzet worden verzetsverhalen uit de Tweede Wereldoorlog samen met verhalen van hedendaagse verzetsmensen getoond. Zo doet ook een Ethiopische journalist die in 2017 naar Nederland vluchtte mee aan de tentoonstelling.

 

 

Foto Nienke Maat: Boudewijn de Bont en Roxanne Huls