Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Joost Oomen: “Het kan nog meer broeien in Groningen.”

Joost Oomen: “Het kan nog meer broeien in Groningen.”

| On 09, apr 2018

Veel schrijvers hebben een link met Groningen. Voormalig stadsdichter Joost Oomen woont sinds kort in Amsterdam, maar ook hij kan Groningen niet loslaten. Vrijdagavond 13 april organiseert hij een Wintertuinsessie over de invloed van het Noorden op de literatuur en meer specifiek op het werk van Nyk de Vries en Jan Glas. Marleen Nagtegaal en Mathijs Sanders doen ook mee aan het gesprek.

Anne Jan Toonstra sprak met Joost Oomen over schrijvers die een band hebben met Groningen, de activiteiten die in het Noorden georganiseerd worden, fruit, het wegtrekken van jong talent en de plek die Groningen inneemt in de literaire pikorde.

 

 

De Wintertuinsessie begint vrijdag 13 april om 20.30 uur in de Machinefabriek aan de Bloemsingel 38. De toegang is gratis.

Alle sprekers waren al eens (of vaker) te gast bij Glasnost. Luister hier naar Mathijs Sanders, Marleen Nagtegaal, Nyk de Vries en Jan Glas.

 

Foto: Gaby Jongenele.