Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 23, 2024

Scroll to top

Top

Café Glasnost #2 – Douwe Dijkstra

Café Glasnost #2 – Douwe Dijkstra
Iris Luimstra

“Want zo heb je heel veel verhalen, en zo heb je er geen.” Muzikant Douwe Dijkstra, bekend van Douwe Dijkstra en de Sneue Vertoning, kwam een speciaal voor deze avond geschreven lied voordragen: Jantje die de E niet meer mag zeggen.

Douwe Dijkstra tourt met zijn band de Sneue Vertoning en een handgemaakte doodskist door het land. Hij zingt uit het leven gegrepen liederen over sterven en de dood, zoals “Dode meisjes die zeggen geen nee” en “Buurman Bouke drupt door het plafond”. Oerol noemden ze ‘het neusje van de zalm op het gebied van de Noord-Nederlandse necropop’. Over een tijd hopen ze hun debuutalbum uit te brengen. Maar nu eerst speciaal op deze avond droeg Douwe, in lijn met het thema Vertrutting in de kunst, “Jantje die de E niet meer mag zeggen” voor. Hieronder kun je het lied terugluisteren.

 

Café Glasnost: Een Brave Nieuwe Wereld – over vertrutting in de kunst is hier in zijn geheel te beluisteren.