Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S07E12 | 23-04-18

Glasnost S07E12 | 23-04-18

| On 26, apr 2018

Wat je op sociale media deelt maakt dat je een digitaal archief creëert vanwaaruit het verleden gereconstrueerd kan worden. Universitair docent media studies Rik Smit promoveerde cum laude op Digital memory work en kwam zijn proefschrift toelichten. Abel de Kam was al vaker bij ons te gast, maar nu hij lid is van de Songclub in de Kroeg van Klaas vonden we het de hoogste tijd hem weer eens uit te nodigen. Anne Jan sprak met hem over zijn nieuwe nummers en we kregen er vier te horen. Ronald Hünneman was weer in de studio voor een column over ‘hekelimam’ Arjen Lubach en we hoorden de laatste stand van zaken over zijn voorstelling de Flutfilosoof.

Enkele dagen voor de uitzending togen Anne Jan Toonstra en Nienke Maat naar het Groninger Museum om daar de presentatie van de tentoonstelling Good News for Modern Man van David LaChapelle. Ze spraken daar samensteller Anna-Rosja Haveman en LaChapelle himself. We sloten de uitzending af met Diana en Natalia van Kino Suka, de underground cinema die ze vertonen zal je in de andere filmhuizen niet tegenkomen. Na elke film volgt er een discussie over de film. We bespraken de opkomst van Kino Suka en de aanstaande vertoning op 29 april

Foto Ronald Hünneman – Nienke Maat.