Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 22, 2024

Scroll to top

Top

Kino Suka: “There is no art without spectatorship”

Kino Suka: “There is no art without spectatorship”
Iris Luimstra

“Esoteric, thought-provoking, hip, whimsical, unethical, distasteful and culturally educative”, Kino Suka vertoont films die je niet alleen zou kijken en niet in andere filmhuizen tegenkomt, waaronder de zeven uur durende film Satantango. Underground cinema Kino Suka werd een aantal maanden geleden opgericht door Natalia en Caitlyn in een oud schoolgebouw van het Alfa College aan de Travertijnstraat. Het initiatief bleek zo’n groot succes dat het een aantal maanden geleden naar OOST aan de Oosterstraat verhuisde.

Wat drijft de organisatie achter Kino Suka, wat maakt Kino Suka zo succesvol en bijzonder, en wat zijn de plannen voor de toekomst? Diana en Natalia van Kino Suka waren te gast in de studio om meer over hun underground cinema en hun aankomende samenwerking met studentenbeweging DAG op 29 april te komen vertellen.

Luister het fragment hieronder (Engels fragment).

Komende zondag, 29 april, vertoont Kino Suka een film met het thema Resistance, een begin van een trilogie in samenwerking met studentenbeweging DAG: een visie op de problemen die spelen binnen de universiteit. Klik hier voor het evenement. Toegang is gratis. Donatie wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.