Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 15, 2024

Scroll to top

Top

Café Glasnost #3 | De Dood; uit de tijd? 

Café Glasnost #3 | De Dood; uit de tijd? 
Nienke Maat

Op donderdagavond 17 mei is de derde editie van Café Glasnost. Deze keer hebben we het over een onvermijdelijk onderwerp, waar we soms liever van wegkijken: de dood. We zullen de dood op verschillende manieren belichten. Vanuit filosofische, medische, psychologische en antropologische hoek.

In het Gronings heet sterven “Oet tied kommen”. Hoe gaan we met dit ‘uit de tijd komen’ om in onze moderne samenleving? Wat doet het met je als je weet dat je niet lang meer te leven hebt? Hoe kun je omgaan met een groot verlies? En hoe belangrijk zijn rituelen daarbij? Waarom zijn we zo bang voor de dood? En hoe realistisch en wenselijk is onze drang naar onsterfelijkheid?

Grote vragen waar geen eenduidig antwoord op is, maar we putten graag uit de kennis en ervaring van onze gasten. We gaan aan tafel met:

Sander de Hosson – longarts
Jos de Keijser – bijzonder hoogleraar Psychologie, gespecialiseerd in complexe rouw
Christoph Jedan – hoogleraar godsdienstfilosofie en ethiek
Menno de Bree – filosoof

Poëtische en muzikale omlijsting door:
Kasper Peters
Sonja Schulte
Eva Waterbolk
Durk van der Meer

De presentatie is in handen van Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumus.

Kortom: een rijk gevuld program!

Café Glasnost is open voor publiek en vindt plaats in Brouwerij Martinus. Het gehele programma wordt opgenomen en de maandag erop uitgezonden op OOG-radio. Ook zullen de gesprekken online verschijnen, op de website van Glasnost www.glasnostici.nl.

Kom langs!

Inloop: vanaf 19.00 uur
Tijd: 20.00 uur – 21.30 uur
Toegang gratis.
Je wordt vriendelijk verzocht om uiterlijk 19:50u aanwezig te zijn op de bovenste verdieping van Brouwerij Martinus aan de Kostersgang 32-34 te Groningen.