Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S07E13 | 07-04-18

Glasnost S07E13 | 07-04-18
Anne Jan Toonstra

Han Thomas Adriaenssen is een van de meest veelbelovende jonge filosofen van Nederland, werd al 3 keer benoemd tot docent van het jaar van de faculteit Wijsbegeerte en is net aangetreden tot De Jonge Akademie. Een mooie gelegenheid om hem in Glasnost over dit alles aan de tand te voelen. Verder hebben we het over het Eurovisiesongfestival. Rond de finale daarvan organiseert Martijn Rotgers voor de 4e achtereenvolgende keer het evenement Douze Points in het Groninger Forum. We spraken met hem over de geschiedenis en ontwikkeling van het songfestival en wanneer het eigenlijk zo’n homo-feestje is geworden. In augustus vorig jaar overleed de markante Groninger en verzamelaar ‘Plopatou’. Uit zijn verzameling is nu een expositie samengesteld, en op 28 en 29 mei vindt vervolgens de veiling plaats van het hele spul. Veilingmeester Stephan Veenstra was in de studio om ons alles over Plopatou en zijn verzameling te vertellen. De column is deze uitzending afkomstig van Maaike Rijntjes. Ze wonnen respectievelijk de derde prijs bij de regionale voorronde van schrijfwedstrijd Write Now! En ook winnaar Anna Dijk kwam langs om een fragment uit haar winnende verhaal voor te lezen.