Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Stephan Veenstra: “Plopatou heeft in zijn leven ontiegelijk veel vijanden gemaakt, ik hoop ze allemaal te zien.”

Stephan Veenstra: “Plopatou heeft in zijn leven ontiegelijk veel vijanden gemaakt, ik hoop ze allemaal te zien.”

| On 09, mei 2018

Stephan Veenstra van Antiquariaat Klinkhamer was aangenaam verrast toen hij de kunst zag die Plopatou had gemaakt. Hij kende de stadjer vooral als een verzamelaar en van zijn roemruchte verleden als provo en artiest. Na diens overlijden kreeg hij toegang tot diens woning en zag de gigantische verzameling die Plopatou gedurende zijn leven had aangelegd en gemaakt. Een aantal hoogtepunten uit die collectie wordt tentoongesteld in de Groninger Forum Bibliotheek en daarna geveild bij Klinkhamer.

Ondanks de uitgebreide blik die Veenstra op de collectie kon werpen is hem nog steeds niet helemaal duidelijk hoe Plopatou van de flamboyante man in een nogal verzuurde man veranderde. Anne Jan Toonstra sprak met Veenstra over de verzamelaar, kunstenaar en hoarder Plopatou.