Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Martijn Rotgers: “Het is de meest toegankelijke en feestelijke vorm van Europese integratie”

Martijn Rotgers: “Het is de meest toegankelijke en feestelijke vorm van Europese integratie”
Anne Jan Toonstra

Het Eurovisie Songfestival is dit jaar neergestreken in Lissabon en werkt langzamerhand naar z’n climax toe. Afgelopen dinsdag was de eerste halve finale, vanavond de tweede (met Waylon als Nederlandse deelnemer) en zaterdag de grande finale. Deze finale kun je, voor de vierde achtereenvolgende keer, live volgen in het Groninger Forum bij Douze Points! Live. Organisator Martijn Rotgers was bij ons in de studio om te praten over de oorsprong, geschiedenis en ontwikkeling van het festival, de verbindende functie die het heeft in Europa, en natuurlijk de kansen voor Waylon. Luister het gesprek hieronder terug!