Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 23, 2024

Scroll to top

Top

Anna Dijk: “Het leukste compliment was ‘deze persoon kan écht schrijven’.”

Anna Dijk: “Het leukste compliment was ‘deze persoon kan écht schrijven’.”

| On 12, mei 2018

Woensdagavond 2 mei werden de winnaars bekend gemaakt van de Groningse voorronde van Write Now! De schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar heeft de afgelopen jaren aardig wat Gronings talent een zetje gegeven. Denk bijvoorbeeld aan stadsdichter Lilian Zielstra die twee keer in de finale stond en verleden jaar stond toenmalig RUG Huisdichter Esmé van den Boom in de finale.

Esmé van den Boom won dit jaar de tweede prijs. De eerste prijs ging naar Anna Dijk voor haar verhaal Monnik bij de zee. Onze oud-collega kwam naar de studio. Maaike Rijntjes won met haar gedichten de derde prijs en was ook te gast. Beiden lazen voor, bespraken het commentaar van de jury en gingen in op de opmerkingen over het sombere karakter van veel inzendingen.

 

 

De winnende verhalen staan online op de website van Write Now!  Maaike Rijntjes volgde het gastschrijverscollege van Ellen Deckwitz. Eerder spraken we twee andere studenten die daaraan deelnamen.

Op de foto van Nienke Maat staan Anna (zittend) en Maaike (staand).