Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #26 met Marlene Bakker

Perestrojka #26 met Marlene Bakker
Anne Jan Toonstra

Raif. Zo heet het Groningstalige debuutalbum van zangeres Marlene Bakker. De plaat is een ode aan Groningen, zowel aan de mensen als aan het magische landschap. Maar ook gaat het over de pijn van een gebroken hart en het met de jaren wijzer worden. Raif bleek na verschijning een instant succes: Vijfsterrenrecensies, de Bosklopper Bokaal voor de beste het beste Groningstalig lied van 2017, veel  media-aandacht, optredens, en vanaf eind december zelfs een landelijke theatertournee. Daarom zijn we extra blij en trots dat Marlene bij ons in de studio te gast was. We draaiden haar favoriete nummers en spraken met haar over muziek, Groningse taal, heimwee en het plotselinge succes van haar album. Luister het hele uur hier terug!