Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #27: Jaap de Vries

Perestrojka #27: Jaap de Vries
Anne Jan Toonstra

De gast van deze 27e editie van Perestrojka werkt samen met onder andere de Vlaamse dj Lost Frequencies, Martin Garrix en de Drentse Don Diablo. Verder is hij label manager van Noisia, marketeer, en samen met Noisia’s Martijn van Sonderen vormt hij Zonderling, een DJ-duo, producent van housemuziek met ‘een speciale sound’. Een uur lang sprak Anne Jan Toonstra sprak met Jaap de Vries; Over Zeijen, Drenthe waar Jaap opgroeide en waar hij nog steeds een sterke band mee heeft. Over Zonderling en de heldere rolverdeling binnen het duo. En over zijn muzieksmaak die veel meer behelst dan de dancemuziek, en die reikt van de bezwerende oed-klanken van de filmmuziek uit Babel van componist Gustavo Santaolalla tot de improvisaties van pianist Keith Jarrett. 

Luister de uitzending en Jaap’s playlist hieronder terug!