Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Café Glasnost #3: Slotgesprek

Café Glasnost #3: Slotgesprek
Anne Jan Toonstra

Op donderdag 17 mei vond in Brouwerij Martinus in Groningen de derde editie plaats van Café Glasnost. Het thema van deze editie luidde “De Dood; uit de tijd?”

In het slotgesprek kwamen alle gasten aan tafel: Filosoof Menno de Bree, hoogleraar Godsdienstfilosofie & ethiek Christop Jedan longarts Sander de Hosson en bijzonder hoogleraar psychologie Jos de Keijser. Samen probeerden proberen we de ideeën samen te brengen en conclusies te trekken. Wat is goed sterven, wat is goed rouwen? En wat is de rol van het ziekenhuis in het sterfproces? En tot slot: misschien worden we ooit onsterfelijk, maar hoe wenselijk is dat eigenlijk?