Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S07E14 | 04-06-18

Glasnost S07E14 | 04-06-18
Anne Jan Toonstra

Het Land Houdt Van Stilte. Zo heet het nieuwe boek van Fieke Gosselaar. Schreef ze eerder poezie, een verhalenbundel en columns. Nu is er een roman. Over stilte, over leegte, eenvoud, en over Groningen. Ze kwam in Glasnost om er alles over vertellen. Inge Georgiadis en Brenda Hemminga waren in de studio om te praten over het nieuwe Protonentherapie centrum, en over pas ontwikkelde Virtual Reality-tour, waarmee patiënten die daar behandeld moeten worden, voorbereid kunnen worden op de therapie. Verder een gesprek met dramaturg Jantien Kurpershoek en danser Ahmad Abdulwahab over theaterwerkplaats De Wijk De Wereld. Komende week nemen zij een week lang de Stadsschouwburg over. Het afgelopen jaar hebben de bewoners van Selwerd en Paddepoel met theatermakers gewerkt aan een voorstelling vol theater, dans, muziek en film. En van 7 t/m 9 juni kun je in alle hoeken van de Stadsschouwburg verhalen uit de wijk horen, mensen uit de wijk zien en ontmoeten en eten uit de wijk ruiken en proeven. Ook de makers van A-Way Productions waren er om te praten over Meet Me In Montauk, een bewerking van Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. En tenslotte kwam Jirke Poetijn langs om een deel voor te lezen van de reeks die ze maakte genaamd ‘Het huis van mijn broer’.

Luister de uitzending hieronder terug!

foto’s door Nienke Maat