Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

A-Way Productions: “Wat betekent het als je iemand uit je geheugen verwijdert, en wil je dat wel?”

A-Way Productions: “Wat betekent het als je iemand uit je geheugen verwijdert, en wil je dat wel?”
Iris Luimstra

We spraken met Bart Timmermans en Hesterliena Wolthuis van A-Way Productions: een theatercollectief bestaande uit studenten en oud-studenten. Ze maken Engelstalig theater over maatschappelijke thema’s en taboes. Voor hun nieuwe stuk Meet me in Montauk hebben ze de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind volledig gestript tot de kern: verliefd worden, het uit elkaar groeien en accepteren dat de ander, net als jij, imperfect is. Maar ook: wat betekent het als je iemand uit je geheugen verwijdert, en wil je dat wel? In de wetenschap is men bezig met dergelijke experimenten met slakken, en op sociale media kun je met een druk op de knop iemand ontvrienden. Persoonlijke ervaringen en verhalen spelen een grote rol binnen het stuk.

Verder spraken we met Bart en Hesterliena over Engelstalig theater en het aanbod voor internationale studenten. Volgens hen is er een tekort aan laagdrempelig Engelstalig theater. Met A-Way Productions proberen ze hier een rol in te vervullen, mede door internationals te betrekken bij de producties, maar ook door hun stukken in het Engels aan te bieden. Volgens hen moet er, in onze stad waarin veel internationals wonen, meer cultureel aanbod voor internationals komen.

Luister het fragment hieronder!

Meet Me in Montauk is te zien in Cultureel Studentencentrum USVA op 15 en 16 juni en in het Grand Theatre op 21 juni. Check voor updates en kaarten hun website.