Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost op Noorderzon!

Glasnost op Noorderzon!
Nienke Maat

 

Glasnost staat dit jaar voor de vierde keer op Noorderzon. De koptelefoons zijn echter opgerold en de radio blijft uit: dit jaar presenteert Glasnost vanaf het terras bij de Carrousel dagelijks een talkshow! Presentatoren Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra nemen de bezoekers mee langs een aantal hoogtepunten van het Groningse Performing Arts Festival.

De hoogte zoeken we letterlijk op middels een umpire stoel. Normaliter zitten daarin scheidsrechters tijdens tenniswedstrijden, maar bij Glasnost oordeelt het publiek streng en rechtvaardig over de voorstellingen die ze hebben gezien. Zoals u van Glasnost gewend bent schuiven ook de makers aan voor diepgaande gesprekken over hun voorstellingen en is er volop ruimte voor lokaal talent, van kinderdichter tot danser en van dialect tot werelds.

Bijzonder is het dagelijkse eindspel waarbij een futuristische bibberspiraal van de Groningse skyline, inclusief Forum, het parcours vormt dat moet worden afgelegd. Een schokkend einde van een inhoudelijke achtbaan over en door het festivalprogramma.

Glasnost is dagelijks een uur te zien op het terras bij de Carrousel en begint om 19.00 uur.

presentatoren Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra