Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2018 – dag 2, luister en kijk terug

Noorderzon 2018 – dag 2, luister en kijk terug

| On 25, aug 2018

Vanaf het terras bij de Carrousel hebben we zicht op een digitaal organisme in de naastgelegen vijver. Als lelies drijven 299 lichtelementen in het water en door middel van sensoren reageren ze op de temperatuur en de beweging van het water. Olav Huizer van WERC schoof bij ons aan om het ontstaansproces en de werking toe te lichten. Hij was slechts een van de vele gasten die Anne Jan Toonstra en Jelte Posthumus op de tweede dag van Noorderzon spraken.

We mochten ook Famke Gussenhoven verwelkomen. Begin juli werd ze de kinderdichter van Groningen en speciaal voor ons schreef ze een gedicht over Noorderzon. Lilian Zielstra die je dit festival regelmatig kan tegenkomen was er ook en droeg drie gedichten voor en muzikant Kim Janssen liet horen waarom ze hem in Japan voor een tournee hebben geboekt.

Met Rudie Kagie spraken we over de Jazzvogels uit zijn gelijknamige boek. Muzikanten die met een pistool in de hand voorkomen dat een bandlid opstapt en de ‘mooiste dood’ van stikken in je eigen mondstuk. Johannes Bellinkx blijft dan weer binnen de lijntjes en dat moet je letterlijk nemen. In de geluidswandeling Reverse loop je namelijk achteruit door de stad. Waar je eerst zonder op te letten voorbij snelt moet je nu met een blik op een witte lijn stap voor stap de route afleggen.

 

Morgen vinden weer  andere mensen de weg naar onze talkshow. Dagelijks op het terras van de Carrousel. Tussen 19.00-20.00 uur is onze talkshow daar tot en met zaterdag 1 september te zien.

Foto’s door Nienke Maat