Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 18, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2018 – dag 3, luister en kijk terug

Noorderzon 2018 – dag 3, luister en kijk terug
Maarten Praamstra

Met Portugese en Zweedse gasten kreeg onze derde talkshow een internationaal tintje. Voorafgaande hun laatste, uitverkochte, voorstelling spraken we met regisseur João Galante over zijn festivalhit Trigger of Happiness. Ontwapenende Russische roulette waarbij de revolver ‘aanwijst’ wie van de twaalf jongeren openhartige vragen beantwoord. Naast Galante waren ook Jorinde en Yamen aanwezig die vertelden over de vragen en het moment dat Yamen haar moeder in de zaal zag zitten.

Het Zweedse Fauna is voortgekomen uit een gerenommeerde Zweedse circusschool en werd enthousiast onthaald op Noorderzon. Geïnspireerd op de beweeglijkheid en souplesse van dieren buitelen de acrobaten over elkaar heen en het bleek geen probleem te zijn om vragen te beantwoorden terwijl je op je hoofd staat.

Taalacrobaat Kasper Peters blikte in z’n column terug op zijn derde voorstelling op Noorderzon, ‘makkelijk’ was toen nog een scheldwoord en voor de aankleding werden tientallen knuffeldieren verzameld. Vanaf maandag kan je naar Kaspers voorstelling Dozen vol woorden. Evenals Kasper is ook Abel de Kam al regelmatig bij ons te gast geweest. Deze show mochten we weer van zijn liedjes genieten.

Willem Goedhart ging voor ons naar de voorstelling Cuckoo van Jaha Koo. De Zuid-Koreaan die gesprekken voert met een drietal rijstkokers bracht een interessant verhaal onder meer over hoe de economische crisis het leven van jongeren beïnvloedde, maar als voorstelling viel het wat tegen.

Wytze van der Gaast spreekt vanavond over het klimaatprobleem en hoe we daar als burger iets aan kunnen doen. Wie moedeloos wordt moet bedenken dat het dankzij burgers nu wel op de agenda staat en dat bewustwording ook bijdraagt aan het veranderen van ons gedrag.

Vanavond zijn we er weer. Tussen 19.00-20.00 uur is onze talkshow te zien op het terras van de Carrousel. 

 

Foto’s door Iris Luimstra