Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2018 – dag 4, luister en kijk terug

Noorderzon 2018 – dag 4, luister en kijk terug

| On 27, aug 2018

Onze jonge presentatoren spraken zondag met de Vlamingen Boris van Severen en Jonas Vermeulen over hun voorstelling The only way is up waarin vier hoofdpersonen en een aantal sleutelmomenten uit hun bestaan kleurrijk tot leven worden gewekt. Waar staan die personen in het leven en welke rol speelden gebeurtenissen van tien jaar geleden daarin?

Zou stoppen met Vrouw Holland een sleutelmoment zijn voor Gabriëlle Glasbeek? De succesvolle cabaretgroep stopte afgelopen voorjaar na twintig jaar. Nu staat Glasbeek samen met gitarist Robert van der Tol met de voorstelling Glasboer op Noorderzon. Hoe de voorstelling ontstond kwam uitgebreid ten sprake en we kregen ook nog een liedje.

Live muziek was er ook van Daniël Drost en tot onze verrassing dook Dok artiest Niels Nieuborg van Arp Frique ook op voor een kort interview. De column van Jirke Poetijn ging over opgroeien in een RTL4 gezin, Ron Brandsteder, Marcel Hensema en de voorstellingen die ze op Noorderzon zag als lid van de schrijversgroep van het festival. Anna van Nunen, de directeur van Innofest, kijkt weer heel anders naar het festival: Noorderzon is een ideale proeftuin voor (duurzame) innovaties. Vanwege Sustainable Sunday kon ze niet in het programma ontbreken.

Elke dag geeft iemand uit het publiek ook z’n mening over een voorstelling en dat levert leuke inzichten op. Afgelopen zaterdag was Willem Goedhart gematigd enthousiast over Cuckoo van Jaha Koo, terwijl dit volgens Jirke weer de beste voorstelling was die ze tot nu toe had gezien. Zondag was het de beurt aan Virtual Reality artiest Durk van der Meer die voor ons een kijkje nam bij Miracles & Mirages. Een goed uitgewerkte voorstelling die misschien wat te kort was, maar waarin de ervaring zeer goed bewaakt werd en tot het einde intact bleef.

Vanavond zijn we er weer. Tussen 19.00-20.00 uur is onze talkshow te zien op het terras van de Carrousel. 

Foto’s door Nienke Maat.