Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2018 – dag 5, luister en kijk terug

Noorderzon 2018 – dag 5, luister en kijk terug

| On 28, aug 2018

Het was voor het eerst dat een voorstelling van Noorderzon in het buitenland plaatsvond. Gisteren vertrok er een bus vanuit Groningen richting de Ruhrtriennale om het zes uur durende Diamante van Mariano Pensotti te zien. Journalist Joost Ramaer reisde mee en vertelde over de voorstelling, het (deels) in Groningen gemaakte decor en het werk van Pensotti.

Dichter bij huis is De Grote Desillusie Show van Duo Diesel. Vanaf ons terras kijken we uit op het huisje aan de Lelysingel waar Marco Bonisimo en Tonny Mulder vanaf vandaag optreden met hun show vol teleurstellingen. Komt het publiek ook teleurgesteld of niet teleurgesteld naar buiten? Is de voorstelling dan gelukt? Of juist mislukt? En daarmee gelukt? Ondanks een te strakke broek kregen we nog een korte acrobatische act te zien. 

Tegenover de Leliesingel ligt de speelweide en daar staan vandaag de Jonge Onderzoekers. Daar kan je testen doen met de schroef van Archimedes, elastiek-auto’s maken en testen uitvoeren. Anne Jan en Jelte bekeken met Carleen Baarda een van de testen die in de workshops worden toegepast.

We mochten deze talkshow ook weer een aantal bekenden verwelkomen. Oud-Glasnosticus Anna Dijk schreef voor ons een column over de treurigste superheld ooit. Lees vooral meer van haar werk. Anne Caesar van Wieren van Karawane en De Messen (vandaag in de Vera Container) was onze huismuzikant en oud-Glasnosticus Daphne Smets besprak voor ons de voorstelling Collisions, een documentaire waarbij je op schoot kan zitten bij het onderwerp. Volgens Joost Ramaer is het de meest indrukwekkende voorstelling van het festival.

Vanavond zijn we er weer. Tussen 19.00-20.00 uur is onze talkshow te zien op het terras van de Carrousel. 

Foto’s door Nienke Maat.