Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 22, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2018 – dag 7, luister en kijk terug

Noorderzon 2018 – dag 7, luister en kijk terug

| On 30, aug 2018

Gisteren interviewden we Seth Honor van The Money en vandaag deed Esmé van den Boom verslag van de voorstelling waarin het publiek (unaniem) moet beslissen wat er met een geldbedrag gaat gebeuren. Uiteindelijk ontstond het idee om het geld te besteden aan postzegels en kaarten. Aanstaande zondag kan je op het festivalterrein, naast de stand van Books 4 Life terecht om een kaartje te versturen.

Een vlog maken kan natuurlijk ook. Tijdens Noorderzon kunnen Groninger ouderen bij Stee in Plantsoen terecht voor activiteiten en gisteren zat daar een workshop vloggen bij. Stee coördinator Anna Seiffers kwam langs om hier meer over te vertellen en Anne Jan leende zijn telefoon uit aan Martine, van Ouderen Rock Koor Jong van Hart, om een vlog op te nemen. We maakten zo meteen kennis met enkele vriendinnen van Martine.

Iets later maakten we kennis met een alien. Filosofiejuf Fabien van der Ham staat morgen nog op de speelweide met haar show Denken doe je met je potlood waarin kinderen de alien zaken als vrijheid proberen uit te leggen, want voor een alien is alles natuurlijk nieuw en is niks vanzelfsprekend.

Met Veerle van Overloop bespraken we haar voorstelling One Million People And Me waarin het taboe op suicide doorbroken wordt. De voorstelling bestaat deels uit een audio wandeling en deels uit een film, het ontstaan ervan en hoe de auteur en fotograaf Edouard Levé haar inspireerde kwam uitgebreid aan bod.

Enkele uren voordat hij op Zuid zou optreden kregen we nog een korte show van Swinder. De Groningstalige band heeft net de opnames voor haar tweede album achter de rug en het is uitkijken naar de release ervan. Evenals Swinder is ook Ronald Hünneman al regelmatig bij ons te gast geweest. De flutfilosoof kwam vandaag terug van een lange vakantie in Spanje en zijn eerste column ging dan ook over de Flamenco. Vandaag wordt een andere Spaanse traditie belicht.

Vanavond zijn we er weer. Tussen 19.00-20.00 uur is onze talkshow te zien op het terras van de Carrousel. 

Foto’s door Nienke Maat.