Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2018 – dag 8, luister en kijk terug

Noorderzon 2018 – dag 8, luister en kijk terug

| On 31, aug 2018

Hoe omschrijf je een show, die niet geschikt is voor kinderen, aan kinderen? We vroegen het aan Paul Soileau. Met zijn gender-bending kompanen Silky Shoemaker en Lex Vaugn speelt hij de voorstelling Shaboom! die tot en met 1 september te zien is op Noorderzon. De groep uit Austin, het ‘Mordor van Texas’ kwam gezamenlijk naar ons terras om de voorstelling toe te lichten.

Dat kinderen wel tegen een stootje kunnen legde Micha de Winter iets later uit. De lezing van de hoogleraar pedagogiek was gisteravond uitverkocht en dat maakte ons nieuwsgierig naar de oorzaak van die interesse. De Winter onderwees Jelte Posthumus en Anne Jan Toonstra kort én krachtig. De mooiste les was misschien wel dit: ‘kinderen groeien op in een problematische wereld, daar moet je met kinderen over praten en ze handelingsperspectief geven.’

Terwijl De Winter zijn publiek toesprak werd een tiental meters verderop een publiek toegezongen. Hoewel? Het Vocal Exploration Choir onderzoekt onder leiding van Chris Tonelli hoe je je stem, in een orkestrale setting, op ongewone wijze kan gebruiken. Tonelli en twee koorleden gaven een voorproefje en Tonelli vertelde over zijn onderzoek en de aanstaande publicatie van zijn boek Voices Found: Free Jazz and Singing.

Ronald Hünneman is dan wel terug in Nederland, maar met zijn hoofd is hij nog een beetje in Spanje. Na een column over de Flamenco kregen we vandaag een column over stierenvechten. Muzikant Bert Hadders zocht het weer dichter bij huis en zong in het Gronings voor ons.

Vanavond zijn we er weer. Tussen 19.00-20.00 uur is onze talkshow te zien op het terras van de Carrousel. Kom kijken want het is onze eennalaatste show op Noorderzon.

Foto’s door Nienke Maat.