Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2018 – dag 9, luister en kijk terug

Noorderzon 2018 – dag 9, luister en kijk terug

| On 01, sep 2018

Al negen dagen maken we met elkaar een talkshow op Noorderzon en inmiddels zijn we goed op elkaar ingespeeld, maar het kan ook anders lopen. In Bunkeren, de containervoorstelling van Buning & Van Der Wijk, krijgen twee mannen te horen dat ze de bunker waarin ze schuilen niet mogen verlaten. Voor ons kwamen ze even naar buiten op te vertellen wat het met je doet als je drie weken bovenop elkaar zit én wat noodseks is.

Bij de Verhalen van Groningen staan juist de vrouwen centraal. We kennen allemaal Aletta Jacobs, maar er zijn meer vrouwen die hun stempel op de (Groningse) geschiedenis drukten. Vrijdag en zaterdag vinden er flitslezingen en optredens plaats die gewijd zijn aan een aantal bijzondere vrouwen. Iris van den Brand, docente geschiedenis, kwam langs om hier meer over te vertellen.

Gisteren mochten we Shaboom! in de show verwelkomen en Dieuwerke Meerlo en Daniëlle Boer gingen voor ons kijken of ze in hun show net zo chaotisch zijn. Het antwoord daarop was bevestigend. Het is een aaneenschakeling van korte sketches en zeker geen voorstelling voor iedereen. Een aanrader als je de theaterwereld niet heel serieus neemt.

Evenals Ronald Hünneman bracht Jeroen Anneveldt zijn vakantie door in Spanje. Zijn column ging over Microsoft scams, kaarten reserveren, storingen van pinautomaten en blote mensen in dansvoorstellingen. Live muziek was er van Waiting For The Sun, morgenmiddag kan je ze nog eens zien op Podium Plataan. Een aanrader.

Het gesprek met Michiel Hoving, de schepper van Varkentje Rund, liep heel anders dan we hadden verwacht en we vonden dat het een apart bericht verdiende. Luister hier naar het gesprek met Michiel Hoving over Varkentje Rund en de aanklacht waarmee hij te maken heeft.

Vanavond zijn we er voor de allerlaatste keer. Tussen 19.00-20.00 uur is onze talkshow te zien op het terras van de Carrousel. 

Foto’s door Nienke Maat.