Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Krista Middel en Rachel Raetzer over hun debuten

Krista Middel en Rachel Raetzer over hun debuten

| On 24, okt 2018

Afgelopen week werden twee poëziedebuten ten doop gehouden. Rachel Raetzer sloot haar jaar als huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen af met de bundel Boven in de boom en Krista Middel kon haar debuut Liefde, bedvogelen en andere treurnis omhoog houden. Het zijn bundels die wel een beetje op elkaar lijken: beide dichters zijn sterk observerend, hun taalgebruik is ritmisch en toegankelijk en een flink aantal gedichten van beiden zou je liefdevol kunnen noemen. Verschillen zijn er natuurlijk ook: Middel lijkt vaker vanuit een ‘ik’ te schrijven en is openhartig en Raetzer gunt je een nieuwe blik op dingen waar je eigenlijk niet bij stil staat. Genoeg redenen voor een dubbelinterview dachten we zo.

Anne Jan Toonstra sprak met beide dichters over het ontstaan van een aantal gedichten, associaties die een bepaald broodbeleg oproept en ‘geraas en gebimbambom.’ Het interview werd afgesloten met de gedichten die op pagina zeventien van de bundels staan.

 

 

Boven in de boom van Rachel Raetzer is verkrijgbaar in een aantal Groningse boekhandels en te bestellen via Studium Generale Groningen. Liefde, bedvogelen en andere treurnis van Krista Middel is ook in de betere boekhandel verkrijgbaar en via de uitgever Godijn Publishing verkrijgbaar.

Foto: Nienke Maat