Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | March 4, 2024

Scroll to top

Top

Let’s Gro: “De gemeente wil in gesprek met de stad.”

Let’s Gro: “De gemeente wil in gesprek met de stad.”
Iris Luimstra

Volgende week is het weer tijd voor Let’s Gro, het festival over de toekomst van Groningen. De zesde editie van dit vierdaagse festival vindt plaats van 31 oktober tot en met 3 november. Je kan je weer een aantal dagen onderdompelen in de vele lezingen, workshops en andere activiteiten die het inspiratiefestival biedt, en dit allemaal rondom het thema van dit jaar, geluk. En om dit thema en het festival zelf verder toe te lichten, schoof bij ons Donjali Aeilkema aan van de organisatie. Wat betekent Let’s Gro, en waarom het thema geluk? En wat levert al deze inspiratie, die het festival voortbrengt, uiteindelijk op? En hoe krijgt dit deze inspiratie die dit oplevert blijvend effect, nog tot ver na het festival? Dit en meer vragen kwamen voorbij.

Wat ook zeker niet mag ontbreken in de zoektocht naar een (nog) gelukkig(er) Groningen is een stukje filosofische reflectie, en dat is precies wat Margit Vegter, filosofisch practicus, met haar mini filosofische consults biedt op het festival. Wat is geluk? Anne Jan ging op filosofische zoektocht naar hoe hij gelukkiger kan worden, in een mini filosofisch consult met Margit. Maar wat betekent dat eigenlijk, als je een filosofisch practicus bent? En wat houdt schoon luisteren in, de techniek die Margit gebruikt bij haar consults?

Beluister het fragment hieronder!

Let’s Gro vindt weer plaats van 31 oktober tot en met 3 november. Meer informatie en alle programmaonderdelen zijn terug te vinden op de website van Let’s Gro.