Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

L.A. Raeven: “Met aanraking krijg je echt contact met robots.”

L.A. Raeven: “Met aanraking krijg je echt contact met robots.”

| On 26, okt 2018

Kunstenaarsduo L.A. Raeven heeft sinds kort een robotzusje. De tweelingzussen Angelique en Liesbeth Raeven vielen al eerder op met beeldende kunst waarin ze hun eigen lichaam inzetten om de autonomie en maakbaarheid daarvan aan de orde te stellen. Hun verbondenheid als tweeling speelt ook een rol in hun werk. Het is dan ook niet gek dat hun robotzus Annelies heet, een samenvoeging van hun voornamen.

Enige jaren geleden ontstond het idee om een robotzus te maken en Annelies is momenteel te vinden op de expositie Robot love in de Eindhovense Melkfabriek. Ze is ontroostbaar en huilt voortdurend. L.A. Raeven is aanstaande zondag te gast bij de talkshow Onder de vulkaan en dat was een goede reden om met Angelique Raeven te bellen.

Anne Jan Toonstra sprak met haar over het ontstaan van Annelies en hoorde hoe robotzeehond Paro de kunstenaars inspireerde, waarom hun werk niet goed begrepen wordt in Japan, de drang om het leven te controleren en onsterfelijkheid te bereiken via een robotlichaam.

 

 

Zondag 28 oktober zijn  A.L. Raeven zijn Peter Middendorp en Els Kloek te gast bij de talkshow Onder de vulkaan in het Grand Theatre. De talkshow begint om 15.00 uur en de entree bedraagt €8,50

Afbeelding: Annelies Raeven, screenshot uit filmpje van Vice.