Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #32: Joey Ruchtie

Perestrojka #32: Joey Ruchtie
Iris Luimstra

Gisteravond was Joey Ruchtie te gast: programmeur van o.a. De Oosterpoort, Eurosonic Noorderslag, het Bevrijdingsfestival en Noorderzon. Geboren in het Brabantse Heusden en getogen in het Groningse Hoogezand-Sappemeer. Tijdens zijn studie Communicatie kwam hij al in aanraking met muziek en via Vera en Eurosonic Noorderslag verliet hij vervolgens Groningen om te programmeren bij het Rotterdamse Rotown – volgens hem nog steeds een van de beste poppodia die Nederland kent. Na vele jaren keerde hij terug naar zijn geliefde stad, Groningen. Maar Joey vergeet zijn nalatenschap als programmeur in Rotterdam en zijn Brabantse roots ook zeker niet, en programmeert nog steeds bij het Metropolis Festival in Rotterdam en het festival Paaspop in het Brabantse Schijndel. We waren benieuwd naar zijn roots, zijn werk en zijn visie op Groningen als popstad. Welke wensen heeft hij voor Groningen als muziekstad, en wat hoopt hij nog te bereiken? Hoe verschilt het om te programmeren voor een kleinere zaal zoals Rotown, in vergelijking met een grotere zaal zoals de Oosterpoort? En op wat voor basis selecteert Joey de artiesten die hij boekt?

Dit, en veel meer vragen kwamen gisteravond aan bod tijdens de tweeënderdigste Perestrojka met Joey Ruchtie. En natuurlijk draaiden we zijn favoriete muziek. Luister hieronder de uitzending terug!


Mocht u geen player zien luister dan hier op mixcloud
foto: Nienke Maat