Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #33: Auke Hulst

Perestrojka #33: Auke Hulst

| On 13, nov 2018

Auke Hulst is dit jaar als gastschrijver verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en eind deze maand verschijnt zijn nieuwe roman Zoeklicht op het gazon over Richard Nixon. Zijn laatste boek Motel songs verscheen samen met een cd en een van zijn openbare hoorcollege’s ging over de raakvlakken van muziek en literatuur. Voor ons koos Hulst een achttal favoriete nummers uit die hij tijdens de uitzending toelichtte.

Anne Jan Toonstra sprak met Auke over zijn fascinatie voor Richard Nixon, waarom hij blij is dat zijn openbare hoorcollege’s voorbij zijn,  hoe hij zijn studenten vooruit wil helpen als schrijver en hoe Fitzgerald het schrijverschap voor hem tastbaar maakte. Diens The Great Gatsby is “iets perfects gemaakt door een knurft.”

Tussen de gesprekken door draaiden we muziek van Duke Ellington, Auke Hulst, Kate Bush, Peter Gabriel, The Police, Randy Newman,  The Beatles en Gerry Mulligan.

 

Maandagavond 19 november zal Auke Hulst optreden te Onderdendam, zaterdag 24 november zal hij tijdens Explore the North samen met Fieke Gosselaar en Nyk de Vries geïnterviewd worden in het programma Kinderen van het noorden en op maandag 26 november geeft hij een lezing bij Literair Dispuut Flanor.

Foto: Nienke Maat