Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 17, 2024

Scroll to top

Top

René Hoogschagen en Bianca Antonissen over ‘Verhalen uit het ziekenhuis’

René Hoogschagen en Bianca Antonissen over ‘Verhalen uit het ziekenhuis’

| On 22, nov 2018

Het afgelopen jaar werkten vier kinderboekenschrijvers aan Verhalen uit het ziekenhuis. In opdracht van het Ommelander Ziekenhuis Groningen gingen René Hoogschagen, Christel Koperberg, Bianca Antonissen en Gerlin de Lange op bezoek bij een aantal basisscholen om samen met de leerlingen aan verhalen te werken. Het resultaat De dokter is kwijt en Paniek om een pinda werden ter gelegenheid van de opening van de nieuwe ziekenhuislocatie in Scheemda gepresenteerd.

Jelte Posthumus sprak in de studio met René Hoogschagen en we belden met Bianca Antonissen. We begonnen het gesprek met de kotsscène uit Paniek om een pinda: wat vonden de kinderen en René zijn collega-schrijvers van die scène en welke adviezen gaf redacteur (en kinderboekenschrijver) Tjibbe Veldkamp? De illustraties en de samenwerking met de schoolklassen kwamen ook uitgebreid aan de orde.

 

 

De dokter is kwijt en Paniek om een pinda zijn bij de betere boekhandel en via uitgeverij Personalia te verkrijgen. Naast René Hoogschagen en Bianca Antonissen schreven ook Gerlin de Lange en Christel Koperberg ook verhalen. De illustraties werden verzorgd door Andrea Kruis, Madeleine van der Raad, Tineke Meirink en Marijke Klompmaker.

Afbeelding: illustratie van Andrea Kruis uit Paniek om een pinda.