Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Perestrojka #34: Sofia Manouki

Perestrojka #34: Sofia Manouki
Iris Luimstra

Sinds het begin van dit academische jaar is Grieks-Japanse masterstudent Religion, Conflict and Globalisation Sofia Manouki aangetreden als de nieuwe huisdichter van de RUG. Ze is de eerste internationale student die deze functie bekleedt. Reden genoeg om haar voor deze vierendertigste Perestrojka een uur lang te spreken over haar achtergrond, leven, studie en poëzie. De eer aan Maarten Praamstra en Lieke van den Krommenacker om dit te doen. Hoe is ze erbij gekomen om zich aan te melden voor het huisdichterschap? Wat vindt ze van Groningen en Nederland in het algemeen? Hoe is ze vanuit de kunst van het boogschieten op poëzie gekomen? Gaan we ooit een Nederlands gedicht van haar zien? En natuurlijk draaiden we haar favoriete platen.

Luister hieronder de uitzending terug!


Mocht u geen player zien, klik dan hier

foto: Nienke Maat