Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Reportage: Dichten met oma

Reportage: Dichten met oma

| On 05, dec 2018

Maandagmiddag 26 november werd bij Vrijdag aan de Sint Jansstraat te Groningen de bloemlezing Dichten met oma gepresenteerd. De afgelopen anderhalf jaar trok stadsdichter Lilian Zielstra met een groot aantal collega dichters en muzikanten langs bejaarden- en verzorgingstehuizen. Na gesprekken met de inwoners schreven de dichters poëzie over wat ze net hadden gehoord. Een selectie van die poëzie, van veelal jonge Groningse dichters, werd door Zielstra geselecteerd voor de bloemlezing.

Maarten Praamstra was bij de presentatie en sprak na afloop met Lilian Zielstra en Hanne Stegeman over het schrijfproces, het idee achter het project en beiden lazen hun gedichten voor. Maarten sprak ook met Rob Rosendahl, de voormalige stadsdichter van Winschoten. Helaas was er in de reportage geen plek meer voor zijn gedicht, maar je kan het hieronder wel terugluisteren.

 

 

Rob Rosendahl leest zijn gedicht Hotel Faber Hoogezand voor.

 

Foto: Lilian Zielstra tijdens de presentatie (Henx Fotografie). De bundel Dichten met oma is bij elke goede boekhandel en via Uitgeverij Passage te verkrijgen.