Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Jilt Jorritsma: “Je moet het geluk soms een handje helpen tijdens het schrijven.”

Jilt Jorritsma: “Je moet het geluk soms een handje helpen tijdens het schrijven.”

| On 06, dec 2018

Zondag 18 november won Jilt Jorritsma de allereerste Joost Zwagerman Essayprijs en mocht hij 7500 euro in ontvangst nemen voor zijn essay ‘Onthoofd’. Hierin neemt hij ons, onder andere, mee naar de puinhoop in het atelier van Rodin en de stortplaats waar het puin van de Twin towers terechtkwam. Jorritsma studeerde geschiedenis in Groningen, was actief bij het tijdschrift Groniek, viel eerder al eens met een essay in de prijzen en werkt ook nog eens aan een roman. 

 

 

Foto: Johannes de Doper van Rodin – Wikipedia