Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Suzanne Rus: “Het Groninger Museum en de kunst van Chihuly zijn samen overweldigend.”

Suzanne Rus: “Het Groninger Museum en de kunst van Chihuly zijn samen overweldigend.”

| On 07, dec 2018

Morgen wordt in het Groninger Museum de expositie Chihuly geopend. Tot en met 5 mei 2019 toont het museum werk van de wereldberoemde Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly uit Seattle (V.S.). Anne Jan Toonstra sprak met projectleider conservator Suzanne Rus over het kleurrijke werk dat in en om het museum getoond zal worden. Volgens Rus gaat Chihuly de grenzen over die een traditioneel glasblazer niet over durft te gaan. Zo maakt hij grote objecten van meer dan drie meter die niet eens in een normale oven passen.

Rus bezocht zijn glasblazerij in Seattle en vertelde over zijn team dat uit 90 mensen bestaat. Chihuly verloor een oog en verzamelde daarna mensen om zich heen om zijn ideeën te verwezenlijken. Zo heeft hij een team van vijftien glasblazers om zich heen en werkten er afgelopen week elf Amerikanen mee aan het inrichten van de expositie. Volgens Rus gaat het werk ook de discussie aan over wat we als kunst kunnen beschouwen.

 

 

Chihuly is van 8 december tot en met 5 mei 2019 te zien in het Groninger Museum.

 

Foto: Nienke Maat