Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 20, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost Kerstspecial 2018

Glasnost Kerstspecial 2018
Iris Luimstra

Het jaar is alweer bijna ten einde, wat betekent dat Glasnost er even tussenuit gaat voor twee weken. Maar voordat het zover was, vierden wij op de redactie natuurlijk eerst nog even kerst, en wel met een speciale kerstspecial. De studio aangekleed, iedereen in kerstpak, de kerstsfeer zat er goed in. Iedere redacteur mocht een kerst(ig) lied naar zijn of haar keuze aandragen en kwam even aan de microfoon om hem toe te lichten en aan te kondigen.

Te beginnen met redactielid en metalliefhebber Maarten. Hij droeg het nummer The Lonely Goatherd aan van Laibach, volgens hem een nummer met een wrang randje.

Presentator Anne Jan’s keuze was een cover van het nummer Silent Night van Lisa Hannigan aan, een acapella cover met een melancholisch randje.

Redactielid en underground hipster Iris wilde graag het nummer Lonely Man of Winter aan van Sufjan Stevens horen, een melancholisch kerstnummer.

Redactielid, kunst- en kerst liefhebber Leonie’s keuze was een cover van het nummer Fairytale of New York aan van de 3J’s met Lori Liebermann.

Technicus Ruurd-Jan droeg het nummer Taste the Sun aan van Florian Wolff, een nummer die de langere dagen na 21 december fijn inluidt.

Presentator en historicus Jelte’s keuze was het nummer Memoir van Villagers, een nummer die niet per sé een kerstnummer is, maar wel het sfeertje heeft.

Regisseuse en fotografe Nienke wilde graag een bekend (en veilig) kerstnummer horen, en vroeg een cover aan van Feliz Navidad, uitgevoerd door Shame.

Redactielid Nina koos voor het nummer I Won’t Hurt You van The West Coast Pop Art Experimental Band, een nummer uit de film Isle of Dogs.

Een andere coverversie van het nummer Fairytale of New York kwam ook voorbij, nu in uitvoering van Ben Caplan, de keuze van nieuw redactielid Yorick.

Redactielid Chris droeg het nummer Winter Wonderland van Tony Bennett aan, een nummer met een fijne, vloeiende melodie.

Luister hieronder de uitzending en de bijbehorende playlist terug. De hele redactie van Glasnost wenst u een fijne kerst en jaarwisseling toe. Tot in het nieuwe jaar!