Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S08E06 | 14-01-19

Glasnost S08E06 | 14-01-19

| On 15, jan 2019

De uitzending gisteren was zo tjokvol dat de ingeplande liedjes stuk voor stuk sneuvelden. Des te meer ruimte voor goeie gesprekken over Grasnapolsky, het IFFR in Groningen, solliciteren, kakkers, concertposters en #fakenews.

Vandaag maakte Grasnapolsky het kunst- en expeditieprogramma bekend en gisteravond was programmeur Cees Martens graag bereid om alvast een tipje van de sluier op te lichten. Zo waren wij razend benieuwd naar de Intimate Earthquake Experience.

Tot 20 januari worden er 75 concertposters tentoongesteld in het GRID Grafisch Museum. Mirjam Dijkema van de Vera Artdivision en museumdirecteur Fronique Oosterhof bespraken waaraan een goede concertposter moet voldoen en wat er zoal te zien is op de EPEX – The European Poster Explosion 2019.

Brambassadeur, filosoof en publicist Bram Esser publiceerde op het weblog Tzum een reeks sollicitatiebrieven die bepaald niet volgens het boekje zijn geschreven en juist daarom zijn gebundeld in De sollicitant. Presentator Anne Jan Toonstra was fan en wilde graag weten of Esser nog steeds sollicitatiebrieven verstuurt.

Met flutfilosoof Ronald Hünneman keken we terug op zijn uitverkochte voorstelling in het Grand Theatre en hij had een verse column voor ons die geïnspireerd was op de lezing die Joris Luyendijk onlangs gaf bij Studium Generale Groningen.

Van 30 januari tot en met 3 februari kan je weer naar het IFFR in Groningen. Met Henk Klein Wassink, programmeur bij het Groninger Forum, bespraken we enkele films die de selectie haalden. Er is zoveel moois te zien dat Klein Wassink de 28e januari weer bij ons aanschuift om verder in te gaan op de programmering.

De derde filosoof die we mochten verwelkomen was Edward van der Tuuk. Met organsator Jantine Wijnja vertelde hij hoe de ideeën en theorieën over #fakenews hun inspireerden tot het organiseren van de Post-truth pubquiz. Wij bedachten al enkele quizvragen als voorproefje op de pub-quiz die voor 24 januari gepland staat in het Grand Theatre.